Knutby

När vi vaknade lördag morgon och kikade ut så upptäckte vi att det hade snöat under natten. Attans också – vi hade ju lagt på sommardäck på bilarna. Ulle skickade ett meddelande till Micke att det kunde bli problem, men snäll som han är så svarade han: Vi kommer och hämtar er. Vid 10-tiden svänger bilen in på vår parkering, det är Micke, hans fru Linda och charmtrollet Malte (en super söt hund). Det är första gången Linda och Malte är med (Vi tror det blir flera)

20120331-140803.jpg

Mycket snö var det

Det blir mer snö ju närmare Knutby vi kommer, och väl framme vid Hosjön så är det närmare 1 decimeter. Så man kan säga att vår första vår vandring blev den snörikaste av alla vandringar denna vinter. Temperaturen var dock helt OK, och efter en stund kikade även solen fram.
Vid en liten sjö tog vi paus för välbehövlig vila och lunch, innan vi vandrade vidare genom de vackra nedlagda bruken Vällnora och Bennebol. Nu hade vi gått ca 10 km med våra tunga ryggsäckar (Ulles vägde 27 kg har det kommit fram i efterhand) och det kändes i både rygg och ben, så vi bestämde oss för att vika av stigen/vägen och leta en plats i skogen där vi kunde slå läger. Och vilken plats vi hittade 🙂

Linda njuter av solen och Ulle kollar GPS’n

Malte somnar ganska snabbt i sin sovsäck, vi andra slår upp tälten och samlar ved för att göra upp en brasa. Det kommer fram lite gott att dricka, lite mat och sen myser vi runt brasan för att sedan krypa när i sovsäckarna strax efter 22. Natten blir lite kall, när mot -8, men sovsäckarna klarar kylan bra. Däremot så har Ulles kängor frusit under natten och går inte att få på foten, som tur är så har hon med sig ett par Foppa tofflar hon kan använda tills vi har fått fjutt på elden och kan tina upp kängorna. Mickes behövde också tinas upp.

Micke – alltid glad.

Efter en lång och mysig frukost var det dags att packa ihop tält och alla prylar för att bege sig de 10 km tillbaka till bilen.

Frukostbestyr – Malte njuter i sin sovsäck

Vi är super nöjda med helgens vandring och det var väldigt trevligt att få med Linda och Malte i gänget. Vi får nog döpa om sidan nu, för vi tror att de fick mersmak 🙂
Nu ser vi fram emot nästa som troligen blir i slutet av april – och då ska väl ändå våren ha kommit på riktigt.

 

Det här inlägget postades i Vandringar. Bokmärk permalänken.