Vildmarksvägen 2018

Äntligen, nu är vi på väg på vårt första stora husbilsäventyr – Vildmarksvägen. Detta har varit en dröm enda sedan vi skaffade husbilen för 2 år sedan.

Vi åkte från Resarö, Vaxholm, sent igår eftermiddag och valde att svänga av och köra väg 83, som är lite roligare än motorväg. I Ljusdal kände vi att det var dags att ta kvällen, och stannade på en superfin rastplats för lite välbehövlig vila och sömn. Innan läggdags njöt av lite gott franskt rosévin.

Vaknade tidigt då det regnade ganska kraftigt, fixade kaffe och stack iväg vid 8-tiden. Stannade sedan i Bräcke och åt frukost på ett mysigt kafé/glassbar, innan vi fortsatte till Strömsund där vi tankade och handlade lite. Därefter så började resan på Vildmarksvägen, så häftig känsla att svänga in på den, vi bara mös båda två 🙂

Vildmarksvägen börjar här 🙂

Tanken var att köra till Gäddede och stanna där för natten, så blev det inte. Appen ”Ställplatser” visade att det fanns en naturcamping som heter Gubbhögens Naturcamp som verkade lovande. Den hade bra recensioner och vi valde den. Den ligger vid en sjö, det finns badmöjligheter och även utedass. Helt gratis att stå här, men det går att swisha ett bidrag, vilket vi naturligtvis gjorde.

Nu slappar vi med varsin öl, och laddar batterierna till kameran innan vi fortsätter vidare imorgon. Då är Stekenjokk målet.

Det här inlägget postades i Husbilsturer. Bokmärk permalänken.